Respira millor. “Síndrome braquicefàlic

 

Quantes vegades hem sentit que un Bulldog ha mort jove, de manera repentina, donant la causa a un “atac de cor”?Aquestes morts normalment succeeixen quan el gos está excitat, fa exercici o té calor,  i passen de manera inesperada. Una condició podria ser el colapse agut de les vies respiratòries  com a conseqüència d´una obstrucció crónica d´aquestes vies. Les narines massa tancades, el paladar tou massa llarg en poden ser algunes de les causes.

 

És facil apreciar la diferència entre la respiració d´un gos amb el nas ben obert i un altre amb el nas tancat; es veu i també es sent. Quant més esforç fa el gos per respirar, més es tanca el nas i més s´estreten les vies respiratòries.

Les races braquicèfales (Bulld dog angés, francés, Boxer, etc) tenen nas estret i el paladar tou més llarg, el que destorba la faringe. La circulació irregular de l´aire provoca inflamació del teixit del paladar i Aixa més obstrucció. Un avís seria que el gos produís una espuma blanca quan sal.liva, peró no vomita.

També produeix sons quan el gos respira i si aixó es junta amb les narines estretes el resultat poden ser sorolls i poca resistencia al exercici.

S´ha d´observar al gos. Són les foses nasals massa estretes? Fa molts sorolls amb la boca i la gola? Vomita espuma sense raó aparent? Té problemes de respiració fins i tot quan el temps és fresc o amb el minim esforç?

 

Si la resposta és “si” a una o més de les preguntes pot ser que la teva mascota necessiti una evaluació més detallada, fins i tot necessaria una intervenció quirúrgica. Pregunta per la nostra campanya “Respira Millor” visitant la nostra clínica o trucant al 93.718.36.33. Junts cercarem la millor solució per la seva mascota.